Skip to content Skip to footer

Over Solexrace biggekerke

In 1999 is de eerste solexrace georganiseerd. Door teruglopende belangstelling voor de wielerkoers werd dit als extra onderdeel toegevoegd. Dit bleek een schot in de roos. De daaropvolgende jaren werd alleen de solexrace georganiseerd en groeide dit evenement naar ongekende grootte. Door het toenemende aantal deelnemers was men genoodzaakt om een aantal manches te rijden.

Naast spectaculaire manches voor specials, de snelle deelnemers welke zo’n 60 km per uur halen, worden ludieke manches verreden. Hierin rijden traditiegetrouw de meest originele creaties mee, wat dit evenement een heus carnaval op de solex maakt.

Na tientallen deelnemers bij de eerste edities werd in 2004 voor het eerst het deelnemersaantal van 100 deelnemers gepasseerd. Tijdens de editie van 2011 was er een record aantal van 150 deelnemers. Daarnaast staan ook elk jaar de toeschouwers rijendik langs het parcours.

Stichting Solexcomité Biggekerke heeft de visie op dezelfde voet door te gaan. Voorstellen voor races met scooters en minibikes zijn ooit overwogen, maar om veiligheid van deelnemers en toeschouwers te waarborgen in de ogen van het comité te risicovol.

De combinatie van solexraces met een demonstratie van oldtimers is de formule waarop voortgeborduurd zal worden.

Kortom; De solexrace in Biggekerke moet u een keer meemaken!!

Michel Babijn , Voorzitter
New Note
images0.persgroep

Aankomende editie

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Minuten
  • 00Seconden
deelnemers
0+
sinds
0
bezoekers
0+
liter bier
0

Solexcomité

Het solexcomité bestaat uit de volgeden personen.

Lennard Bommeljé

Lid

Sander Koopman

Lid

Marcel de Looff

Lid

Edwin van Keulen

Lid

Willem Schreijenberg Jr

Secretaris

Michel Babijn

Voorzitter

Naast de leden van het Solexcomité zetten tientallen vrijwilligers zich ieder jaar in om het evenement weer in goede banen te leiden. Hetzij als parcoursopbouwer, hetzij als parcourswacht tijdens de races. Wilt u ook een bijdrage leveren als vrijwilliger tijdens het evenement van het jaar? mail dan naar info@solexracebiggekerke.nl

Editie 2024

Meld je nu aan voor de 2024 editie!

Meld je aan!