In 1999 is de eerste solexrace georganiseerd. Door teruglopende belangstelling voor de wielerkoers werd dit als extra onderdeel toegevoegd. Dit bleek een schot in de roos. De daaropvolgende jaren werd alleen de solexrace georganiseerd en groeide dit evenement naar ongekende grootte. Door het toenemende aantal deelnemers was men genoodzaakt om een aantal manches te rijden.

 

Naast spectaculaire manches voor specials, de snelle deelnemers welke zo’n 60 km per uur halen, worden ludieke manches verreden. Hierin rijden traditiegetrouw de meest originele creaties mee, wat dit evenement een heus carnaval op de solex maakt.
Na tientallen deelnemers bij de eerste edities werd in 2004 voor het eerst het deelnemersaantal van 100 deelnemers gepasseerd. Tijdens de editie van 2011 was er een record aantal van 150 deelnemers. Daarnaast staan ook elk jaar de toeschouwers rijendik langs het parcours.

 

Stichting Solexcomité Biggekerke heeft de visie op dezelfde voet door te gaan. Voorstellen voor races met scooters en minibikes zijn ooit overwogen, maar om veiligheid van deelnemers en toeschouwers te waarborgen in de ogen van het comité te risicovol.
De combinatie van solexraces met een demonstratie van oldtimers is de formule waarop voortgeborduurd zal worden.

Kortom; De solexrace in Biggekerke moet u een keer meemaken!!