Zoals al vele jaren zijn de specials de mannen die spektakel brengen tijdens ons evenement. Met snelheden tegen de 70 km per uur door de straten van Biggekerke rijden is alleen voor de echte waaghalzen weggelegd.

Vorig jaar wist Jos van Heerebeke voor de eerste keer de titel te pakken bij de specials. In een zeer spannende race wist hij Jan Willem Over ’t Veldt en Jacco Maljaars voor te blijven. Helaas is de kans klein dat Jos zijn titel dit jaar gaat verdedigen. Een ongelukkige val van een trapje resulteerde in een dubbele beenbreuk en een zeer lange revalidatie. Na een operatie is hij op de goede weg, maar of hij 17 augustus gaat halen is de grote vraag. Wij wensen Jos een spoedig herstel toe en hopen hem toch zeker te begroeten. Als hij niet kan rijden zal waarschijnlijk een vervanger zijn plaats innemen, wat wij als comité natuurlijk heel fijn vinden!

Dit jaar heeft het comité overwogen een DRS-zone toe te voegen, maar dit lijkt ons te riskant. Wij verwachten echter wel dat er dit jaar ronde-records zullen sneuvelen. Door het weghalen van de vluchtheuvel bij de school en het aanpakken van de bestrating heeft de “Karel Meulenberg-bocht” een nog snellere aanloop naar de Kerkplein-curve opgeleverd.