Datum 22e Solexrace Biggekerke : 20 Augustus 2022

Voor in de agenda: de 22e Solexrace in Biggekerke zal op 20 augustus 2022 worden verreden. Wij hopen dit evenement als vanouds te kunnen organiseren met veel publiek en een mooie feestavond. Houd de social media kanalen in de gaten. In de loop van volgend jaar zal meer informatie verschijnen over de komende editie.

Editie 2021 geannuleerd

Beste Solexfans, vrijwilligers en inwoners van Biggekerke,

Wij hebben helaas moeten besluiten om de 22e editie van de solexrace in Biggekerke (21-08-2021) te annuleren. De solexrace zoals wij deze graag zien kunnen we op dit moment niet organiseren. Wij vinden dit zeer jammer, maar gezien de huidige ontwikkelingen hebben wij geen andere keuze.

Uiteraard kijken wij wel al vooruit naar 2022, waarin we hopelijk de 22e solexrace in Biggekerke weer als vanouds kunnen laten plaatsvinden. Meer informatie hierover zullen wij later bekend maken. Hou hiervoor onze social media kanalen en website in de gaten.

Blijf gezond en hopelijk tot 2022!

Stichting Solexcomite Biggekerke

22e editie Solexrace Biggekerke uitgesteld naar 21 augustus 2021

Na het besluit van het kabinet om alle evenementen tot 1 September te verbieden, zijn wij genoodzaakt de 22e editie van de Solexrace in Biggekerke te verschuiven naar 2021. Wij vinden dit natuurlijk zeer jammer, maar richten onze pijlen op volgend jaar. De datum is al vastgesteld : 21 augustus 2021 zal de 22e editie alsnog worden verreden.

Blijf gezond en hopelijk tot 2021!

 

Geweldig resultaat bij de Rabo Clubsupport!

Tijdens de finaleavond van Rabo Clubsupport heeft Solexcomité Biggekerke een geweldige 12e plaats behaald. Wij ontvingen een cheque van maar liefst 1335,70 euro! Wij willen hierbij iedereen bedanken voor zijn of haar stem!

 

Uitslagen 2019 Ludiek

Bij de ludieke rijders werd de originaliteit opnieuw beoordeelt door het publiek. Zoals altijd kwamen veel originele en actuele onderwerpen naar voren. De jury ging langs in het publiek om zo punten te verzamelen voor het eindklassement.

Uitslag ludiek 2019

1. Ambulance (Rocco van Zweeden en Jari Tevel)
2. Knotje (Hanneke Bommeljé)
3. Processierups ( Wim Geschiere)
4. Schoorsteenveger (Frank Wijkhijs)
5. Linda en de Mol (Corne Nieuwkerke)
6. BVO (Familie Rotte)
7. De processie rupsen
8. Freddie (Maarten Roelse)
9. Transgender (Anna Schreijenberg)
10. Blues Brothers (Rob Wijkuijs en Adriaan Nijland)

Jacco Maljaars pakt de titel bij de specials

Na jaren met diverse podiumplaatsen, stond afgelopen zaterdag Jacco Maljaars weer eens op de hoogte trede van het podium. De laatste overwinning was al weer een hele tijd geleden. In de eerste manche had Jan Willem Overtveld (zie bovenstaande foto) een bliksemstart. Jacco Maljaars wist nog iets dichterbij te komen in het tweede deel van de eerste manche, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Joey van de Zande werd derde in de eerste manche.

In de tweede manche was het opnieuw Jan Willem Overtveld die de koppositie pakte, maar na een aantal ronden moest hij de strijd staken vanwege een mechanisch probleem. Maljaars profiteerde dankbaar en reed onbezorgd naar de overwinning en de wisselbeker. Hij werd op het podium vergezelt door Joey van de Zande en Marcel Dekker op plek 2 en 3.

Uitslag 21e Solexrace Biggekerke 2019

Specials :

  1. Jacco Maljaars
  2. Joey van de Zande
  3. Marcel Dekker