Zeer geslaagde 23e Solexrace Biggekerke

Editie 2023 was weergaloos ! Met meer dan 90 ludieke rijders, 10 Specials, 25 oldtimer brommers en 30 ludieke kids was de 23 editie van de Solexrace in alle categorieën beter bezet dan vorig jaar. We hebben genoten! Bij deze willen we vrijwilligers, sponsoren, deelnemers en toeschouwers bedanken en hopelijk tot volgend jaar!

Uitslagen

Ludieke solexen:
1. Wim Geschiere: Trump in jail;
2. Groep Rotte: Brandweermannen;
3. Rick Dekker: Wazda;
4. Sjoerd Boogaard;
5. Mirjam Besuyen: Ike and Tina Turner;
6. Tjerk Bosgra: Theo en Thea;
7. Anna Schreijenberg: Barbie en Ken;
8. Mathias Brown: Louis;
9. Rob Wijkhuijs: LHBTIQ-nonnen;
10. Ineke de Ven: Happy clown

Specials :
1. Jacco Maljaars,
2. Niek de Pau,
3. Marcel Dekker.

Praktische Informatie voor omwonenden!

Festivalterrein

Vanaf vrijdag 18 augustus 13:00 uur wordt het Kerkplein (Zuidkant: tussen de Dorpsstraat – Schuitvlotstraat) afgesloten tot en met zondag 20 augustus 15:00 uur. Dit i.v.m. opbouwen/afbreken van het festivalterrein. Wij vertrouwen op uw medewerking om dit gedeelte van het Kerkplein tijdig autovrij te maken.

Parcours

Zaterdagochtend 19 augustus wordt om 10:00 uur gestart met het opbouwen van het parcours. Van 13:00 uur – 19:00 uur worden onderstaande straten en alle toegangswegen naar deze straten voor al het verkeer afgesloten, zie ook onderstaande plattegrond.

  • Dorpsstraat
  • Bankstraat
  • Schuitvlotstraat
  • Kerkplein
  • Valkenisseweg (rennerskwartier)

Wij verzoeken u vriendelijk uw medewerking te verlenen aan het tijdig autovrij maken van deze straten. Wilt u eventuele (vakantie)gasten ook op de hoogte stellen? Als laatste het verzoek uw huisdieren zo veel als mogelijk binnen te houden.

Goed om te weten

Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt er op het weiland nabij de stoplichten (Rondweg/Valkenisseweg) een parkeerterrein ingericht. De bushaltes in het dorp worden buiten gebruik gesteld. De haltes worden tijdelijk verplaatst naar de rondweg Biggekerke (nabij de stoplichten). Op het terrein van van Keulen Transport (Dorpstraat 59) en aan de Zoutelandseweg 2 worden fietsenstallingen ingericht.

 

Parkeren

Er is een parkeerterrein bij de stoplichten aan de Valkenisseweg. Volg vanuit Koudekerke, Hoogelandseweg, Zoutelande of Meliskerke de borden P Solexrace. Vanaf het parkeerterrein is het ongeveer 5 minuten lopen naar het circuit. Parkeren is op eigen risico.

Demonstratie Kraz Team Zeeland

Dit jaar hebben we weer iets speciaals op het programma. Dit keer zal Kraz Team Zeeland hun truck het parcours op draaien voor een demonstratie. De Russische legertruck is nu een monstertruck, gebruikt bij twee edities van De Zwarte Cross. De vrachtwagen is begin jaren ’70 in Kiev gebouwd en deed dienst in het Russische leger. Met een 14,9 liter V8 motor onder de kap is het met recht een zware jongen te noemen! Dit jaar sleepte Onno en zijn team de derde prijs binnen bij De Zwarte Cross.

 

Wie wordt de opvolger van Jos van Heerebeek in de Specials Klasse

Vorig jaar wist Jos van Heerebeek in de Specials klasse De Walcheren Cup op zijn naam te schrijven. Wie wordt de opvolger in de editie van 2023? Vorig jaar was van Heerebeek na twee manches de verdiende winnaar. Kunnen we dit jaar van de anderen meer tegenstand verwachten? Spektakel in ieder geval gegarandeerd in deze klasse, waar de snelheden tot wel 60 km/h kunnen oplopen. Wij hopen op een mooie en sportieve strijd in de straten van Biggekerke.
Wij hopen u te begroeten op
19 augustus. toegang is gratis!

Promotiecampagne op volle toeren!

De promotiecampagne draait op volle toeren. Het bord langs de rondweg is geplaatst. De berichten vliegen rond de oren via Social Media en de driehoeksborden zijn over een groot gedeelte van Walcheren te zien!

 

Nog een dikke week te gaan!

Zet u allen schrap! De weersvoorspellingen worden gunstiger, wij gaan uit van een droge en zonnige 23e editie van de Solexrace in Biggekerke. Nog een kleine 2 weken en dan rijden we weer met zijn allen op de solex door de straten van Biggekerke. De laatste voorbereidingen zijn in volle gang!
Inside informatie vanuit het deelnemersveld toont aan dat dit langzaam vorm begint te krijgen. De ludieke rijders laten echter niet veel los over hun creaties, in de Parc Fermés van Biggekerke en omstreken wordt druk gesleuteld aan de solexen en de ludieke outfits. Of we dit jaar lokale/nationale en internationale sterren gaan zien dat blijft nog even geheim. Het weer van de afgelopen weken heeft wel de tijd geboden om de socials af te speuren naar een last minute ludieke outfit. Op die vrieftelefoons kan je tegenwoordig oalles vinden!
Tot aan de Solexrace volgen er diverse berichten met o.a. informatie over onze manches (Ludiek, de specials, Ludieke Kids rond, Demo Oldtimerbrommers, demo Kraz Team Zeeland NL) en informatie m.b.t. tot de afsluiting van ons parcours. Inschrijven is al mogelijk via onze website www.solexracebiggekerke.nl
Tot 19 augustus!😎😎🛵🛵🛵🛵

Schrijf je in voor deelname aan de Solexrace en huur een Solex!

Inschrijven kan vanaf nu via onze website www.solexracebiggekerke.nl In de wandelgangen hebben wij al gehoord dat diverse solexen hun eerste rondes over het parcours gereden hebben!!!

Lijkt het jouw nou leuk om mee te rijden? schrijf jezelf, je vriendengroep of familie in voor de 23e Solexrace Biggekerke en kom gezellig met zijn allen meerijden!! Indien je niet over een Solex beschikt is het mogelijk om een solex te huren. Stuur een email naar info@solexracebiggekerke.nl 🛵🛵🛵🛵

Blijf ons volgen op de socials voor meer informatie over de 23e Solexrace Biggekerke op zaterdag 19 augustus!!!

23e Solexrace op 19 augustus

19 augustus gaan we met zijn allen Biggekerke omtoveren tot de solexhoofdstad van Zeeland en omstreken! De organisatie van de 23e Solexrace loopt op rolletjes en we zijn druk bezig alle voorbereidingen. Het programma kent uiteraard weer de ludieke manches (verkleed op de solex), de Specials waarbij het gaat om de snelheid, de ludieke kidsronde (om de jeugd alvast op te warmen voor het echte werk) en de oldtimerbrommers. Een nieuwe toevoeging dit jaar is een demonstratie van Kraz team Zeeland! Voor het avondprogramma in onze feesttent is zanger / DJ Chris van Grinsven vastgelegd.

De inschrijving voor de 23e solexrace is geopend en je kunt je vanaf nu inschrijven via onze website www.solexracebiggekerke.nl Lijkt het jouw, je vriendengroep of familie nou leuk om mee te rijden, dan bent u van harte welkom! Indien u niet beschikt over een solex kunnen wij als comité hier bij helpen. Via Jacco Maljaars (06-20410091) kunt u een solex huren. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om via het solex comité een solex te huren. U kunt hiervoor een mailtje sturen naar info@solexracebiggekerke.nl, wij zullen daarna contact met u opnemen.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen jullie allemaal te zien 19 augustus in Biggekerke.

23e Solexrace Biggekerke op 19 augustus 2023

2022 was een geweldig solexjaar, met een zeer succesvolle 22e Solexrace in Biggekerke. Eindelijk na 2 jaar onderbreking (corona) scheurden de solexen weer door Biggekerke: ludieke rijders, de specials, de kids, oltimersbrommers en de demo van de wedstrijdkarts trok heel veel publiek. In de avonduren werd de gehele feesttent op zijn kop gezet van links naar rechts. Van al dat organiseren en feesten moesten ook wij even bijkomen, het was dan ook tijd voor een wel verdiende winterslaap. Het comité zit echter niet stil in deze periode, want de ideeën voor de 23e Solexrace werden al besproken en gedeeld met elkaar! De 1e vergadering is al achter de rug en we hebben er een nieuw comité lid bij, namelijk Marcel de Loof! Wij hebben er weer ontzettend veel zin in en we vragen u alvast de volgende datum te noteren in de agenda:

23e Solexrace Biggekerke 19 augustus 2023 aanvang 16:00 uur.

Enkele ludieke rijders gaven vorig jaar direct na de prijsuitreiking al aan bezig te zijn met de outfit voor 2023. Benieuwd wat we dit jaar weer aan unieke ludieke creaties gaan zien. Daarnaast zullen de Ludieke kids ronde, de special manches en demonstratie met oldtimerbrommers ook weer verreden worden tijdens de 23e Solexrace. We zijn nog op zoek naar een spectaculaire toevoeging aan ons programma. Verder informatie hierover en de Solexrace/feestavond zullen we later bekend maken via onze Sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter) en onze website www.solexracebiggerke.nl Lijkt het jouw nou ook leuk om mee te rijden? Haal je vrienden/familie over, bedenk een leuke ludieke outfit en kom gezellig meerijden bij de 23e Solexrace in Biggekerke.

Wij hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 19 augustus bij de 23e Solexrace in Biggekerke.

Stichting Solex comité Biggekerke
Michel Babijn, Edwin van Keulen, Lennard Bommelje, Harm Lampert, Rick Geschiere, Wim Schreijenberg JR, Sander Koopman, Leo Bosgra en Marcel de Loof.