23e Solexrace Biggekerke op 19 augustus 2023

2022 was een geweldig solexjaar, met een zeer succesvolle 22e Solexrace in Biggekerke. Eindelijk na 2 jaar onderbreking (corona) scheurden de solexen weer door Biggekerke: ludieke rijders, de specials, de kids, oltimersbrommers en de demo van de wedstrijdkarts trok heel veel publiek. In de avonduren werd de gehele feesttent op zijn kop gezet van links naar rechts. Van al dat organiseren en feesten moesten ook wij even bijkomen, het was dan ook tijd voor een wel verdiende winterslaap. Het comité zit echter niet stil in deze periode, want de ideeën voor de 23e Solexrace werden al besproken en gedeeld met elkaar! De 1e vergadering is al achter de rug en we hebben er een nieuw comité lid bij, namelijk Marcel de Loof! Wij hebben er weer ontzettend veel zin in en we vragen u alvast de volgende datum te noteren in de agenda:

23e Solexrace Biggekerke 19 augustus 2023 aanvang 16:00 uur.

Enkele ludieke rijders gaven vorig jaar direct na de prijsuitreiking al aan bezig te zijn met de outfit voor 2023. Benieuwd wat we dit jaar weer aan unieke ludieke creaties gaan zien. Daarnaast zullen de Ludieke kids ronde, de special manches en demonstratie met oldtimerbrommers ook weer verreden worden tijdens de 23e Solexrace. We zijn nog op zoek naar een spectaculaire toevoeging aan ons programma. Verder informatie hierover en de Solexrace/feestavond zullen we later bekend maken via onze Sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter) en onze website www.solexracebiggerke.nl Lijkt het jouw nou ook leuk om mee te rijden? Haal je vrienden/familie over, bedenk een leuke ludieke outfit en kom gezellig meerijden bij de 23e Solexrace in Biggekerke.

Wij hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 19 augustus bij de 23e Solexrace in Biggekerke.

Stichting Solex comité Biggekerke
Michel Babijn, Edwin van Keulen, Lennard Bommelje, Harm Lampert, Rick Geschiere, Wim Schreijenberg JR, Sander Koopman, Leo Bosgra en Marcel de Loof.

 

Biggekerke is het nog niet verleerd : geweldige 22e editie!

Met een brede glimlach kijken we terug op de 22e editie van de Solexrace in Biggekerke. Met zo’n 90 deelnemers zijn we zeer tevreden. De ludieke kids en demonstraties van Vennink Motorsports en oldtimers maakten het feest compleet. Het feest erna was overweldigend! Hierbij willen we de vele vrijwilligers en sponsoren bedanken en tot volgend jaar!

Uitslagen

Specials

 1. Jos van Heerebeek
 2. Jacco Maljaars
 3. Niek de Paauw

Ludiek

 1. Wim Geschiere : de Fakir
 2. Familie Rotte : boeren protest
 3. Jeffrey de Korte : broek poep baby
 4. Melinda Chermin : koffer express
 5. Big Air stewardessen
 6. Rocco van Zweeden en Jari Tevel :Trots op de boer.
 7. Hanneke Bommeljé: als uitbundig mezelf
 8. Frank Wijkhuis : Ilja Gort
 9. Gebroeders la chouffe
 10. Adriaan nijland en Robbie Wijkhuis : ZZ-top

De PZC pakte groots uit :

https://www.pzc.nl/walcheren/solexrace-biggekerke-verkleed-rondtuffen-als-prettig-gestoorde-verslaving~a4206274/

Belangrijke informatie deelnemers, toeschouwers en omwonenden

Festivalterrein

Vanaf vrijdag 19 augustus 13:00 uur wordt het Kerkplein (Zuidkant: tussen de Dorpsstraat – Schuitvlotstraat) afgesloten tot en met zondag 22 augustus 15:00 uur. Dit i.v.m. opbouwen/afbreken van het festivalterrein. Wij vertrouwen op uw medewerking om dit gedeelte van het Kerkplein tijdig autovrij te maken.

Parcours

Zaterdagochtend 20 augustus wordt om 10:00 uur gestart met het opbouwen van het parcours. Van 13:00 uur – 19:00 uur worden onderstaande straten en alle toegangswegen naar deze straten voor alle verkeer afgesloten, zie ook onderstaande plattegrond.

 • Dorpsstraat
 • Bankstraat
 • Schuitvlotstraat
 • Kerkplein
 • Valkenisseweg (rennerskwartier)

Wij verzoeken u vriendelijk uw medewerking te verlenen aan het tijdig autovrij maken van deze straten. Wilt u eventuele (vakantie) gasten ook op de hoogte stellen? Als laatste het verzoek uw huisdieren zo veel als mogelijk binnen te houden.

Parkeren en busdienst lijn 53

Kom als dit mogelijk is op de fiets! Er zijn in de Dorpstraat en Zoutelandseweg (niet bewaakte) fietsenstallingen aanwezig. Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt er op het weiland nabij de stoplichten (Rondweg/Valkenisseweg) een parkeerterrein ingericht. Volg de bordjes P Solexrace. De bushaltes in het dorp worden buiten gebruik gesteld. De haltes worden tijdelijk verplaatst naar de rondweg Biggekerke (nabij de stoplichten).

Nog een week te gaan! Huishoudelijke mededelingen

Het solex comité is in deze tropische temperaturen druk bezig met de laatste voorbereidingen. Nog 1 week tot de 22e Solexrace in Biggekerke. Volgende week zullen de laatste voorbereidingen getroffen worden, wij zijn er klaar voor!
 
De 1e solexen zijn van stal gehaald en gesignaleerd in Biggekerke en omstreken. Inschrijven kan via onze website of op de dag zelf van 14:00 – 15:30. Wij hopen weer hele mooie ludieke creaties te zien! ook de Dj’s zijn er klaar voor om de hele feesttent weer op zijn kop te zetten. Betalen via digitale weg is niet mogelijk, gelieve hier rekening mee te houden.
 
Inwoners van Biggekerke ontvangen aankomende week het infobulletin, met daarin belangrijke informatie over het afsluiten van het parcours. Voor meer informatie blijf ons volgen op social media (Facebook, Instagram en Twitter).
 
Wie zien wij allemaal volgende week in Biggekerke tijdens de 22e Solexrace????

Wie wordt de opvolger van Jacco Maljaars ?

Na 2 jaar afwezigheid zullen ook de specials weer door de straten van Biggekerke scheuren. Spektakel gegarandeerd tijdens deze manches. Snelheden in deze manches kunnen oplopen tot 60 km per uur, wat duidelijk maakt dat dit alleen voor de echte waaghalzen is weggelegd.
Bij de laatste editie in 2019 was het Jacco Maljaars die er met de overwinning van door ging.
In de 1e manche was het Jan Willem Overtveld die een bliksemstart had en deze won. Jacco Maljaars werd 2e gevolgd door Joey van de Zande op plek 3. In de 2e manche hetzelfde beeld. Overtveld pakte de leiding, maar half verwege de race moest hij vanwege een mechanisch probleem de strijd staken. Jacco Maljaars profiteerde hiervan en reed onbedreigd naar de overwinning. Joey van der Zande werd 2e en Marcel Dekker eindigde als 3e.
Wie wordt de opvolger van Jacco Maljaars ? Blijft de wisselbeker in Zeeland, of gooit bijvoorbeeld oud winnaar Jos van Heerebeek Brabants roet in het eten?!
Wij hopen u te begroeten op 20 augustus in Biggekerke vanaf 16 uur. Gratis entree!

Demonstratie kartteam Vennink Motorsports

Een zeer fraaie toevoeging aan het programma van 2022 : Vennink Motorsports zal op 20 Augustus een demonstratie geven met 3 wedstrijd karts, zij zullen rond 17:15 het circuit op draaien.

Lennaert Vennink is al jaren actief in de kartsport, en met het team hebben ze met meerdere nationale en internationale kampioenschappen meegereden. Sinds 2021 heeft Vennink het importeurschap van het het merk Compkart op zich genomen. Dit gaat dan over de support en verkoop van volledige karts, chassis,  motoren en onderdelen. ( meer informatie op www.compkart.nl )

De rijders van Vennink Motorsports komen uit diverse klasses, o.a de GK4 Kart Series, IAME X30 Series op zowel nationaal als internationaal niveau.

In Biggekerke zullen drie rijders de demonstratie geven. Erwin Koole in een TM 125cc Shifter Schakelkart met 6 versnellingen, die goed is voor een goede 48PK. En de IAME X30 automaat kart met een 30PK word gepresenteerd door Amber Quist.

Sponsoring

Om ons evenement te kunnen bekostigen zijn wij afhankelijk van sponsoren. Wij zijn heel dankbaar met een zeer trouwe groep van ruim 100 sponsoren, die helpen om ons evenement mogelijk te maken! Uw sponsoruiting wordt op schermen getoond in de jurywagen, tijdens de feestavond en op de website. Daarnaast kan een spandoek worden opgehangen langs het parcours.
Heeft u interesse ? stuur een email naar info@solexracebiggekerke.nl

Promotie campagne van start!

Met het plaatsen en beplakken van de driehoeksborden is de promotiecampagne nu serieus op stoom aan het raken. In diverse kernen op Walcheren zijn deze borden te vinden.

Programma 2022 vastgesteld

Het programma voor de 22e Solexrace is vastgesteld. Kijk onder het kopje programma voor meer details. De voorbereidingen zijn in volle gang! Wij kijken uit naar 20 augustus en hopen op een geweldige editie.

Wil je meedoen? informatie over het huren van een Solex !

Langzamerhand stromen de eerste inschrijvingen binnen in onze e-mail box. Hier zijn wij al heel blij mee en wij hopen dat er nog veel zullen volgen. De echte Biggekerkenaren lijken ook gehoor te geven aan onze oproep om nog eens gezellig op de solex te rijden. Echter vangen wij ook berichten op dat mensen het lastig vinden om een solex te vinden. Hiervoor willen wij even het volgende duidelijk maken:

U kunt onder andere solexen huren bij (tijdens het evenement ophalen en terugbrengen)

Solexmuseum Colijnsplaat

Nico Beckers

06-51312925

beckers@zeelandnet.nl

Jacco Maljaars

06-20410091

slak1@zeelandnet.nl

Daarnaast willen wij nog een andere oproep doen. Heeft u de beschikking over een solex, maar kunt u door omstandigheden niet meerijden en bent u bereid deze uit te lenen aan een deelnemer.
Laat het ons dan weten via info@solexracebiggekerke.nl

Op deze manier hopen wij iedereen aan een solex te kunnen helpen die mee wilt rijden.