22e editie Solexrace Biggekerke uitgesteld naar 21 augustus 2021

Na het besluit van het kabinet om alle evenementen tot 1 September te verbieden, zijn wij genoodzaakt de 22e editie van de Solexrace in Biggekerke te verschuiven naar 2021. Wij vinden dit natuurlijk zeer jammer, maar richten onze pijlen op volgend jaar. De datum is al vastgesteld : 21 augustus 2021 zal de 22e editie alsnog worden verreden.

Blijf gezond en hopelijk tot 2021!

 

Geweldig resultaat bij de Rabo Clubsupport!

Tijdens de finaleavond van Rabo Clubsupport heeft Solexcomité Biggekerke een geweldige 12e plaats behaald. Wij ontvingen een cheque van maar liefst 1335,70 euro! Wij willen hierbij iedereen bedanken voor zijn of haar stem!

 

Uitslagen 2019 Ludiek

Bij de ludieke rijders werd de originaliteit opnieuw beoordeelt door het publiek. Zoals altijd kwamen veel originele en actuele onderwerpen naar voren. De jury ging langs in het publiek om zo punten te verzamelen voor het eindklassement.

Uitslag ludiek 2019

1. Ambulance (Rocco van Zweeden en Jari Tevel)
2. Knotje (Hanneke Bommeljé)
3. Processierups ( Wim Geschiere)
4. Schoorsteenveger (Frank Wijkhijs)
5. Linda en de Mol (Corne Nieuwkerke)
6. BVO (Familie Rotte)
7. De processie rupsen
8. Freddie (Maarten Roelse)
9. Transgender (Anna Schreijenberg)
10. Blues Brothers (Rob Wijkuijs en Adriaan Nijland)

Jacco Maljaars pakt de titel bij de specials

Na jaren met diverse podiumplaatsen, stond afgelopen zaterdag Jacco Maljaars weer eens op de hoogte trede van het podium. De laatste overwinning was al weer een hele tijd geleden. In de eerste manche had Jan Willem Overtveld (zie bovenstaande foto) een bliksemstart. Jacco Maljaars wist nog iets dichterbij te komen in het tweede deel van de eerste manche, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Joey van de Zande werd derde in de eerste manche.

In de tweede manche was het opnieuw Jan Willem Overtveld die de koppositie pakte, maar na een aantal ronden moest hij de strijd staken vanwege een mechanisch probleem. Maljaars profiteerde dankbaar en reed onbezorgd naar de overwinning en de wisselbeker. Hij werd op het podium vergezelt door Joey van de Zande en Marcel Dekker op plek 2 en 3.

Uitslag 21e Solexrace Biggekerke 2019

Specials :

  1. Jacco Maljaars
  2. Joey van de Zande
  3. Marcel Dekker

Nagenieten van de 21e editie

Wat was het een schitterende 21e editie van de solexrace. Het weer zat gelukkig mee en met 78 ludieke rijders, 41 kids, 5 specials en een   flink aantal oldtimmerbrommers stond er een schitterend deelnemersveld aan de start. Bij de ludieke rijders ging de 1e prijs naar Jari Tevel en Rocco van Zweeden met de ambulance. Bij de specials was Jacco Maljaars de winnaar! ’s avonds een zeer geslaagd feest met DJ Timski in onze feesttent! Wij kijken terug op een geslaagde dag! Hierbij willen wij alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers bedanken en hopelijk tot volgend jaar!

 

Ludieke Kidsronde

Ludieke kidsronde is ook een onderdeel tijdens de solexrace in Biggekerke. Bij dit onderdeel gaan kinderen verkleed op de fiets over het Solex parcours rijden, waarbij het geen snelheidswedstrijd is. Na afloop krijgt iedereen een prijs.

Verras het publiek en de jury tijdens de ludieke kids ronde op zaterdag 17 augustus 2019! inschrijven kan via de website www.solexracebiggekerke.nl . Deelname is gratis, leeftijd vanaf 6 jaar.

Welke ludieke creaties gaan we dit jaar zien??

Welke ludieke creaties gaan wij dit jaar weer zien? Al jaren lang worden wij iedere keer weer verrast met alle ludieke outfits. De één speelt in op de actualiteiten, iemand anders weer in een carnavalsoutfit en uiteraard zijn er deelnemers traditiegetrouw in een lange leren jas van vroeger (de echte solexoutfit). Wij zijn dan ook erg benieuwd welke creaties er dit jaar aan de start verschijnen.

Lijkt het jou nu ook leuk om verkleed mee te rijden met de solexrace. Grijp dan nu je kans, bedenk een leuke outfit en schrijf je in via onze website www.solexracebiggekerke.nl voor de 21e solexrace in Biggekerke en kom gezellig meerijden!

Wij zijn vanaf nu ook op Instagram te volgen: Solexrace Biggekerke.